Locatie

waar kan je ons vinden

Wij zijn te vinden in het centrum van Rotterdam. Ons adres is Hoogstraat 30A, Rotterdam. Onze voordeur is maar een snorhaar verwijderd van station Blaak, station Oostplein, de Markthal, de Oude Haven en de Bibliotheek van Rotterdam. We kunnen jullie nu natuurlijk ook alle mogelijke routes vanaf deze locaties naar onze voordeur opsommen, maar het is waarschijnlijk net zo makkelijk, zo niet makkelijker, om naar de kaart hieronder te kijken om zelf te zien hoe je bij ons kan komen! Onder de kaart zullen we je alsnog een paar tips geven!

 

 

Wanneer je met de metro komt, kan je het beste uitstappen op station Oostplein (lijnen A – groen, B – geel en C – rood stoppen hier). Vanaf het metrostation Oostplein is het minder dan 5 minuten lopen naar onze voordeur. Enige wat je hoeft te doen is zodra je het station uitkomt de Hoogstraat op te zoeken. Ben je onbekend hier, zoek dan even de Coolblue op. Dit is de winkel die opvalt vanwege hun felblauwe gevel met grote oranje stip. Zodra je met je gezicht voor de ingang van Coolblue staat is het de straat welke langs Coolblue loopt aan de linkerkant (dus niet de hoofdweg maar een zijstraat). Deze loop je in en ongeveer 100-150 meter verderop zie je ons aan de linkerkant.

Wanneer je met de tram komt, kan je het makkelijkst uitstappen bij de halte Burgemeester van Walsumweg. Zodra je de tram uitstapt loop je richting het noorden (richting Albert Heijn), je gaat de straat in welke tussen de Albert Heijn en restaurant Red Pepper in ligt. Vervolgens ga je de derde straat rechts (dit is de Hoogstraat). Vanaf dan is het nog ongeveer 50 meter lopen en vind je ons aan de rechterhand.

Wanneer je met de bus komt om ons te bezoeken kan je het beste met buslijnen 84 of 85 komen welke stoppen bij halte Oostplein. Vanaf halte Oostplein is het minder dan 5 minuten lopen naar onze voordeur. Enige wat je hoeft te doen is zodra je het station uitkomt de Hoogstraat op te zoeken. Ben je onbekend hier, zoek dan even de Coolblue op. Dit is de winkel die opvalt vanwege hun felblauwe gevel met grote oranje stip. Zodra je met je gezicht voor de ingang van Coolblue staat is het de straat welke langs Coolblue loopt aan de linkerkant (dus niet de hoofdweg maar een zijstraat). Deze loop je in en ongeveer 100-150 meter verderop zie je ons aan de linkerkant. 

Kom je met de trein? Zorg dan dat Station Blaak jouw stop is. Vanaf station Blaak is het een kleine 10 minuten lopen. Zorg ervoor dat je de uitgang van de Markthal aanhoudt bij het naar buiten gaan. Zodra je buiten sta loop dan richting de bibliotheek. Dit is een groot wit met blauw gebouw met gele buizen. Loop de straat in welke langs de bibliotheek ligt (houd de bibliotheek aan je rechterhand). Je loopt nu al op de Hoogstraat. Het enige wat je hoeft te doen is rechtdoor te gaan. Hierbij steek je na ongeveer 100 meter een weg over (Mariniersweg). Na het oversteken van de weg is het nog ongeveer 300 meter lopen en zie je ons aan je rechterhand.

Als je met de fiets komt dan ken je de buurt waarschijnlijk al enigszins. Daarnaast weet ik ook niet van welke kant je komt, dus kan ik je helaas geen aanwijzingen geven, maar waarschijnlijk heb je die ook niet nodig. Op de hoeken van de straat is altijd wel genoeg plek te vinden om je fiets te stallen, waarbij je jouw fiets veilig kan vastmaken aan een hekje voor je fiets!

Uiteraard is ook de auto een optie. Al is dit waarschijnlijk niet de beste optie. Parkeergelegenheid is beperkt voor de deur en in de toekomst zal dit naar alle waarschijnlijkheid nog minder worden. Wel zijn er vaak genoeg plekken te vinden bij de Albert Heijn aan de Groenendaal. Let er wel op dat al het parkeren in de buurt van Pebbles Kitty Cat Café betaald is. De kosten zijn € 2,50 per uur. En zoals door heel Rotterdam met betaald parkeren op straat kan dit niet met contant geld en moet het kenteken worden ingevoerd bij de machines (of je kan uiteraard gebruik maken van een parkeer app. Wij zitten in zone 10.