Frequently asked questions

Wat was je vraag?

Het beginnen van een kattencafé roept veel vragen op! Waar komen de katten vandaan? Wie gaat ze verzorgen? Neem je de katten ’s avonds mee naar huis? Noem maar op! Hieronder hebben wij geprobeerd veel van deze vragen samen te voegen en alvast te beantwoorden. Heb je nog andere vragen, neem dan contact met ons op via het contactformulier!

 

Nee. Wij zullen 8 katten hebben rondhuppelen die niet al te veel van veranderingen houden. Mede daarom is het niet mogelijk om je eigen kat, hond, of ander huisdier, mee te nemen.

Een kattencafé is niet zoals elk ander café. Wij zullen extra kosten hebben om de best mogelijke zorg te kunnen bieden aan alle vriendelijke viervoetertjes in ons café. Hiervoor zullen wij een bedrag van € 3,50 voor de toegang vragen. Hiermee kunnen wij de kosten dekken voor de dierenarts, de dierenverzekeringen, de voeding, speeltjes en andere verzorgingsproducten.

Overigens is je bezoek qua tijd niet gelimiteerd bij ons! Je mag dus zolang blijven als je wilt. We zullen je alleen vriendelijk verzoeken te vertrekken zodra wij onze deuren sluiten.

Reserveren is niet verplicht. Om er zeker van te zijn dat je bij ons naar binnen kunt, zeker als je met meerdere mensen langs wilt komen, is het handig om een reservering te doen.

Wij moedigen reserveringen dus wel aan, maar we zullen altijd ruimte overhouden voor mensen die spontaan langs willen komen. Dus hoewel het online kan lijken alsof we volledig volgeboekt zijn, kan het zo zijn dat je alsnog gewoon langs kan komen. Mocht je twijfelen of het waard is om op de gok langs te komen, bel ons dan even van te voren!

Ongelimiteerd! In tegenstelling tot andere kattencafés (zowel in Nederland als daarbuiten) werken wij niet met tijdslimieten. Bij ons ben je, als jij dat wilt, de hele dag welkom! Er is één uitzondering: we zullen je vragen te vertrekken zodra wij onze deuren willen sluiten voor die dag. Onze katten hebben namelijk ook hun rust nodig! Maar we zullen je de volgende dag weer met open armen ontvangen!

Nee. Op dit moment hebben wij het maximum aan katten wat wij gezien de grootte van de ruimte aan kunnen. Daarnaast adopteren wij enkel katten vanuit het asiel. Wij zullen nooit rechtstreeks katten van particulieren adopteren. 

Onze katten zijn onze belangrijkste vrienden. Wij houden van alle katten, maar zodra een kat niet vanuit het asiel komt kunnen wij niet met zekerheid zeggen dat de kat geen ziektes meeneemt die van invloed kunnen zijn op onze katten.

Als jij jouw kat wilt afstaan, om wat voor reden dan ook, willen we je sterk aanraden contact op te nemen met een dierenasiel.

Dat is zeker mogelijk. Echter, deze zullen wel ruim van te voren moeten worden besproken in verband met de voorbereidingen en de al lopende reserveringen. Het beste is om ons hier even over te bellen of via het contactformulier contact op te nemen.

Daarnaast zullen we ook wat voorwaarden willen bespreken, zoals het aantal mensen, het type feest wat gegeven wordt, enzovoorts.

De katten blijven gedurende de nacht en dagen dat wij dicht zijn op dezelfde plek als overdag: in ons kattencafé en de ruimtes die niet bereikbaar zijn voor onze gasten (met uitzondering van de keuken en de voorraad). Gedurende deze perioden hebben al onze katten weer even helemaal de tijd om tot rust te komen na al dat gekroel!

Wij doen er alles aan om een zo goed mogelijk leven te bieden aan al onze katten. Dat is prioriteit nummer 1! Het kattencafé is niet opgestart vanuit een winstoogmerk. Het is opgestart om een aantal katten een goed leven te bieden, maar ook om mensen die geen katten kunnen hebben de mogelijkheid te geven alsnog van katten te komen genieten. Uiteraard is iedereen welkom die van katten houdt en omringd wilt zijn met al deze liefde!

Door huisregels op te stellen, en deze ook op te volgen, worden de katten niet lastig gevallen (denk aan het niet optillen, hardhandig behandelen of het geven van mensenvoedsel). Daarnaast is er ook een speciale kattenruimte ingericht waar alle katten zich kunnen terugtrekken als de aandacht even te veel voor ze wordt.

In tegenstelling tot alle andere organisaties staan bij ons niet de klanten op nummer 1, maar de katten. De klanten staan overigens hier net onder, maar het gaat ons toch echt om de katten. Wij willen het best mogelijk voor deze lieve beestjes. Daarom hebben wij een aantal huisregels opgesteld. Denk hierbij aan het niet zomaar op kunnen tillen van de katten, het niet trekken aan de staart, snorharen, eigenlijk helemaal niet trekken aan de katten, het niet geven van jouw eigen menseneten. Al onze huisregels staan ook duidelijk vermeld in ons café!

Wij werken volledig conform de regels van de Voedsel en Warenautoriteit. De katten hebben geen toegang tot de ruimtes waar het voedsel wordt bereidt, noch waar alle voedingswaren worden opgeslagen. Zodra wij de bestelling serveren komt dit in de ruimte waar de katten zich bevinden. Dit is toegestaan volgens de Voedsel en Warenautoriteit. 

Meerder keren per dag zullen wij het kattencafé schoonmaken. Met zoveel viervoetertjes is dat gewoon nodig. Hiermee doen we er ook alles aan om het zitgedeelte van het café hygiënisch te houden. Dit in combinatie met de verantwoordelijkheid die wij aan elke bezoeker geven (laat de katten niet bij je eten komen) moet er voor zorgen dat het geheel net zo hygiënisch is als elk ander goed café.

Onze katten zijn niet te adopteren in de traditionele zin, maar er zijn wel mogelijkheden! Ben je nu helemaal verliefd geworden op één van onze katten, iets wat wij goed kunnen begrijpen, dan kan je een kat adopteren bij ons! De kat blijft dan bij ons wonen, maar je krijg onder andere leuke updates, video's en foto's toegestuurd. Daarnaast krijg je ook nog andere leuke extraatjes! Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom langs en vraag het aan één van onze medewerkers!